5 működő tipp a szem alatti sötét karikák ellen

Bár egészségügyi probléma vagy bőrbetegség a legtöbb esetben nem áll a szem alatti sötét karikák mögött, mégiscsak hoztunk néhány tippet, hogyan tudod mérsékelni őket – egyszerűen azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

5 működő tipp szem alatti sötét karikák ellen-

A szemkörnyék bőrével kapcsolatban fontos, hogy tudd…

Nem egészen ugyanolyan, mint az arcod többi részén. Itt a bőr vékonyabb és érzékenyebb, extra törődést igényel. Nem véletlen, hogy a koreai arcápolásban is jelentősége van a szemkörnyékre való odafigyelésnek minden anti-aging rutinban. 

1. Hatékony házi praktika szem alatti sötét karikák ellen: a jeges „nyomkodás” 

Ha klasszikus DIY megoldást keresel, akkor fogj egy lágy szövetanyagot – tehát ne durva törülközőt, ahogy sokan javasolják, – tekerj bele jégkockákat, és enyhe, érezhető, de nem kellemetlen nyomó mozdulattal szorítsd a szemedhez. Ugyanennek a megfelelője a hűtött kanál; illetve léteznek hűthető, géles szemmaszkok is azoknak, akik profi szintre emelnék a szemkörnyék frissítését.

Szemkörnyékápolás
Az uborka sem feltétlen rossz megoldás a szem körüli sötét karikák ellen. Hiszen hűsít, frissít és segít összehúzni az ereket.

2. Antioxidáns hatóanyag: a zöldtea

Sokan esküsznek rá, hogy a sima víz helyett zöldteát fagyassz le, és reggel azzal dörzsöld át a szemkörnyéked vagy az egész arcod. A zöldtea ugyanis elég intenzív antioxidáns, segíti a bőr frissítését, felszínének kiegyenlítését.

3. Ha nem szeretnél sötét karikákat, nem mindegy, hogyan távolítod el a szemsminket!

Gyakran maguknak okoznak karikás szemeket az emberek azzal, hogy nagyon gyötrő módon mossák le a sminkjüket, erősen dörzsölve. Ezzel felsértik a szemkörnyék érzékeny bőrét, mikro sérüléseket okoznak rajta, illetve a kapillárisokat is roncsolják – ez pedig látványos karikákhoz vezet.

Válassz olyan sminklemosót, illetve alakíts ki olyan rutint, amely dörzsölés nélkül is hatékonyan távolítja el a sminkedet a szemkörényedről is! A koreai bőrápolási rutinban nem véletlenül van külön olajos, illetve habos arctisztítás. Ez garantálja, hogy kíméletesen, de hatékonyan tűnjön el minden szennyeződés a bőrről, és a szem alatti érzékeny résznek sem esik baja.

Olajos lemosók közül válassz olyat, amely gazdag, minőségi összetevőivel hidratálja, táplálja is bőrödet. Holika Holika Seed Blossom Frissítő Arctisztító Olaj.

4. Szem alatti sötét karikák ellen: szükség van a szemkörnyékápolásra!

Akadnak, akik elhanyagolják a szemkörnyékápolást, mondván, teljesen megfelel oda bármelyik szérum vagy krém, amelyet használnak, ez nem egészen így van. Tény, hogy egy magas hatóanyag-tartalmú, szemkörnyékre is javasolt szérum hasznos lehet, de ha hatékony, látványos megoldást keresnél inkább, akkor válassz a szemkörnyék érzékeny bőrére kifejlesztett termékeket is. Ezek látványosan használnak a sötét karikák, kezdődő szarkalábak ellen!

Ilyen például Skin79 Golden Snail Intenzív Csiganyálka Kivonatos Szemkrém, ami magas vitamintartalmának köszönhetően hatékonyan simít, táplál, és támogatja az anti-aginget.

5. Fényvédelem szem alatti sötét karikák ellen is

A fényvédelem fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni, annyira fontos a bőr egészségének és szépségének megőrzése érdekében. Ám azt nem biztos, hogy tudtad, hogy a szem alatti sötét karikákat is erősítheted akkor, ha nem használsz mindennap fényvédőt, illetve nem kened rendszeresen újra! A napfény ugyanis hiperpigmentációt eredményez, ami pedig sötét foltokat hoz magával. Télen minimum SPF 30, tavasztól őszig pedig SPF 50-es fényvédő használatát javaosljuk!

A COSRX Aloe Vera Nyugtató SPF50 PA +++ fényvédő például a szemkörnyék érzékeny bőrére is megfelelő választás.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Legutolsó blogbejegyzések

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb akciókról, hasznos és izgalmas tartalmakról és K-Beauty tippekről!