KETTŐS ARCTISZTÍTÁS

Mi is az a dupla arctisztítás?

A dupla arctisztítás pontosan azt jelenti, ami a nevéből is értetődő. Ez a több lépéses bőrápolás kezdő és egyben elhanyagolhatatlan eleme. A kialakított rutinunknak vitathatatlanul a legfontosabb lépése mégis sokan félnek tőle és inkább elkerülik. A legtöbben attól félnek, hogy az olajbázisú készítményektől a bőrük csak még zsírosabb, olajosabb állapotba fog kerülni. 

Az olajos arctisztító használata azonban elengedhetetlen az összes szennyeződés maradéktalan eltávolításához. Ez a folyamat nem csak a bőr megtisztítását szolgálja, de előkészíti a bőröd a többi készítmény felviteléhez.

Gyakran ismételt kérdések

Szükségem van olajos arctisztítóra ha nem viselek sminket?

Természetesen. Még ha nem is viselsz sminket, olajos arctisztítóra van szükség a faggyú és a szennyező anyagok alapos feloldásához. A víz alapú tisztítószerek nem tudják megfelelően eltávolítani ezeket a szennyeződéseket, ezért mindenképpen használj olajos tisztítót a tökéletes eredmény érdekében.

Milyen gyakran kell használni a kettős tisztítást?

A dupla tisztítást naponta kétszer, egyszer reggel és egyszer este. A reggeli dupla tisztítás eltávolítja az összes olajat és szennyeződést, amelyet a bőr egyik napról a másikra előállított. Az esti kettős tisztítás eltávolítja a felesleges faggyút, sminket és egyéb szennyeződéseket, amelyeket a bőr egész nap összegyűjtött.

Az olajos arctisztítótól nem leszek pattanásos?

A határozott válaszunk, nem. Megfelelő használat esetén az olajos arctisztító nem ad hozzá több olajat az arcbőrhöz. Valójában lemossa a felesleges olajat az arcról, tisztán tartva a bőrt, és segítve annak nedvességtartalmának egyensúlyát. Ez azt jelenti, hogy kevésbé esélyes a pattanásoknak kialakulása.

Miért használjak arctisztító habot?

A tonikok hatékonyak lehetnek például a sminklemosáshoz és az arc legfelső rétegeinek megtisztításához, de igazán mélyre nem tudnak hatolni. A bőr mélyebb tisztításához mindenképp használjunk arctisztító habot. 

Mindegy milyen bőrtisztítót használok?

Nem. Nagyon sok arctisztító van,  amik speciális bőrtípusra és bőrproblémákra készültek. Mielőtt vásárolsz, győződj meg arról, hogy a te bőrtípusodhoz illik-e. Ha nem találtad meg a tökéletes választást, akkor keress minket bátran elérhetőségeinken.

Ha zsíros a bőröm, akkor is használhatok olajos arctisztítót?

Az olajos arctisztítók óvatosan eltávolítják a fölösleges faggyút és segítik a bőr egyensúlyát, megakadályozva a felesleges faggyútermelést. Észre fogod venni, hogy egy megfelelő olajtisztító használatával az arcod idővel kevésbé lesz fényes és zsíros.

A kettős arctisztítás nem fogja nagyon kiszárítani az arcom?

A kettős arctisztítás nem szárítja a bőrt, sőt nélkülözhetetlenek a bőr kiegyensúlyozott és egészséges állapotához. 

Hogyan segít a kettős arctisztítás a pattanások megszüntetésében?

Az olajtisztító gyengéden eltávolítja az arcon lévő összes olyan olajat és szennyeződést, amely potenciálisan eltömítheti a pórusokat és ezzel pattanásokat eredményezhet. Ha gyakran küzdünk a pattanásokkal, akkor a következetesen végzett kettős tisztítás hatalmas különbséget fog eredményezni.

Nem túl időigényes ez a folyamat?

Egyáltalán nem! Amint rutinoddá válik, ezt is percek alatt megtudod majd csinálni. Miután megtapasztaltad a kettős tisztítás varázslatát, nem akarod majd más módon megtisztítani a bőrödet.

Kedvenc olajos arclemosóink

Csatlakozz a Beauty Panda közösségünkhöz, hogy elsőként értesülj a kizárólag feliratkozóinknak szóló exkluzív ajánlatainkról és tartalmainkról!