A C-vitamin hatása a bőrápolásban

Akár kezdő vagy még a tudatos bőrápolásban, akár haladó, a C-vitaminnal, mint igazi toplistás összetevővel már biztosan találkoztál. Ez egy vízben oldódó antioxidáns, amelynek többféle származéka ismert a bőrápolási termékekben, és, bár változó mértékben, de szinte kivétel nélkül hatékonyak is. Most a C-vitamin 5 leglényegesebb tulajdonságáról mesélünk.

5 hatás, amiért ne hagyd ki a C-vitamint a bőrápolási rutinodból

C-vitamin fokozza az arc üde ragyogását

Mivel a C-vitamin antioxidáns, így a káros környezeti hatásokkal szemben erős védelmet biztosít a bőrödnek, ráadásul a sejtregenerálódást is támogatja. Ennek köszönhetően, a C-vitamin-tartalmú arcápolók rendszeres használatával a bőröd összképe egészségesebb, üdébb, fiatalosabb lesz. Ragyogás alatt pedig nem a zsíros felcsillogást értjük, hanem az egészséges, tiszta bőrképet! Fokozd a természetes szépséged, és szüntesd meg bőröd fakóságát az iUNIK Vitamin Hialuronsavas Vitalizáló Tonikjával.

Anti-aging felsőfokon C-vitaminnal

Tudtad, hogy kollagénnel kívülről nem tudod lassítani a ráncok kialakulását, vagy csökkenteni a meglévők mértékét? Sajnos, hiába használsz kollagén tartalmú termékeket, azok csak puhábbá, hidratáltabbá teszik majd a bőrödet, a kívánt hatást viszont nem éred el velük. Ezzel szemben a C-vitamin kollagéntermelésre készteti a sejteket, vagyis, ha az anti-aging a cél, látványos eredményeket érhetsz el vele. Anti-aging felsőfokon a kollagénszintézist serkentő, extra hatékony Missha Vita C Plus Spot Fátyolmaszkkal.

Fényvédelem a C-vitamin segítségével

Ha már az anti-agingnél tartunk, akkor bizonyára nem újdonság számodra, hogy a bőr öregedését leginkább az UV-sugárzás befolyásolja – vagyis a fényvédelem nélkülözhetetlen. Nos, a C-vitaminnak megvan az a remek tulajdonsága, hogy képes fokozni a fényvédőd hatását, ezzel tehát egy újabb oldalról támogatja az anti-aginget. Fényvédelem extra C-vitaminnal a Frudia Tone Up Alapozó Fényvédő Krémmel.

Foltok halványítása C-vitaminnal

A pigmentfoltok lassan alakulnak ki az arcon, és eltűntetésük sem megy 1-2 hét alatt. Azonban egy aktív hatóanyagokban gazdag, ütős bőrápolási rutin mellett pár hónap alatt már jól látható változást érhetsz el. A C-vitamin teljesítménye itt is kiemelkedő, ugyanis egyenesen a pigmenttermelést szabályozó enzimre hat. De nemcsak a hiperpigmentáció esetén lesz jó barátod a C-vitamin, hanem például a pattanások vagy sebek után maradt hegeket is képes halványítani, illetve a bőrtónus kiegyenlítését szintén segíti. Hatékony ápolás, folthalványítás a Klairs díjnyertes C-vitaminos Szérumjával.

Pattanások ellen is beválik

Bár legtöbbször nem emiatt emlegetik top összetevőként, mégsem szabad kihagyni, hogy a C-vitamin hatásos pattanások ellen is. Ráadásul rögtön a probléma gyökerét célozza meg, és felveszi a kesztyűt a duzzadt, fájdalmas göböket okozó P Acnes baktériummal. Tisztább lesz a bőröd az antioxidáns és antibakteriális hatású Missha C Plus Comlpexion Arcitsztító Habnak köszönhetően.

Néhány tipp a C-vitaminos kozmetikumok használatához

Reggel vagy este hatékonyabbak a C-vitaminos termékek?

  • Akár reggel és este is érdemes beiktatni a rutinodba.
  • Viszont a fényvédelmet fokozó hatása miatt mi mindenképp reggelre ajánljuk.

Hova kerüljön a koreai arcápolási rutinban??

  • Ha az arctisztítód tartalmazza ezt a szuper hatóanyagot, az mindig a rutin legelső lépéseként kapjon helyet.
  • C-vitaminos tonikot második lépésként, közvetlenül a habos és olajos arctisztítód után használj.
  • Ha fátyolmaszkot szeretnél feltenni, azt a tonizálást követően alkalmazd.
  • Ha szérumot választasz, ez a tonik és a maszk után következzen.
  • C-vitaminos hidratálót a szérumok után használj.
  • A rutint (reggel) mindig a fényvédőd felvitelével zárd.
Tíz lépéses koreai arcápolási rutin

Hogyan érdemes használni a C-vitaminos szérumokat?

Aránylag vékony rétegben, egyenletesen vidd fel nedves bőrre. Számos C-vitaminos terméknél javasolják, hogy tárold hűtőben, és használd el 3 hónapon belül az oxidálódás miatt. Ebben az adott termék tárolási javaslata mindig az irányadó, de tippként mondjuk, a reggel, hűtőhidegen felvitt C-vitaminos szérum fantasztikus bőrfrissítő hatással bír!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Legutolsó blogbejegyzések

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb akciókról, hasznos és izgalmas tartalmakról és K-Beauty tippekről!