Ceramidok a bőrünk megfelelő védelméért

Ebben a bejegyzésben mélyebben belemerülünk abba, hogy hogyan segítenek a ceramidok a bőrünk ápolásában és hogyan járulnak hozzá a bőrünk hidratáltságához és a bőrgát integritásának megőrzéséhez. Összegyűjtöttük, kutatással alátámasztott válaszokat a legfontosabb ceramidokkal kapcsolatos kérdésekre. 

Mik is azok a ceramidok?

Egyszerűen fogalmazva a ceramidok, lipidek (zsírok), amelyek természetes koncentrációban vannak a bőr felső rétegeiben. Ezek a bőr összetételének több mint 50%-át teszik ki, így tehát nem meglepő, hogy létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy milyen a bőr szerkezete és hogy hogyan reagál a környezet káros hatásaira. A bőrápolásban leginkább szintetikus ceramidokat használnak, mert a növényekben és állati szövetekben csak kis mennyiségben találhatók meg és az élőállításuk is nagyon költséges.

Mit csinálnak a ceramidok?

Gondolj ceramidokra úgy mint a téglák közötti habarcsra. A ceramidok segítik a bőr szerkezetének tartását azáltal, hogy védőréteget képeznek a bőr felületén. Korlátozzák a bőr láthatatlan vízvesztését és meggátolják a szennyeződések, mikroorganizmusok bejutását.  Ezen túlmenően a ceramidok erősen hozzájárulnak a bőr fiatalos és egészséges megjelenéséhez. Növelik a bőr hidratációját és feszességét. 

Ha a bőrömben már vannak ceramidok, miért van szükségem ezen felül rájuk?

Az életkor előrehaladtával és a nap káros hatásának köszönhetően csökkennek a bőr természetes ceramidjainak hatékonysága, ami gyengíti a bőr természetes védőgátját. Ennek eredményeként pedig a bőr szárazabbá, durvábbá válik. Láthatóbbá válnak a ráncok és finom vonalak, megjelenhet irritáció, bőrpír. Előtűnnek a kiszáradás látható jelei. Ezért erősen ajánlott ceramidokat tartalmazó készítmények használata őszi és téli hónapokban amikor a bőrnek extra ápolásra és hidratálásra van szüksége.
Ceramidok által védett bőr

Honnan tudhatom, hogy egy termék tartalmaz-e ceramidokat?

Nagyon sok általunk forgalmazott koreai kozmetikumban megtalálható a ceramid, mint bőrápoló összetevő. Ezek a termékek általában több alapvető ceramidot is tartalmaznak. A kozmetikum adatlapján lévő összetevő listában “Ceramide” néven találod. Minél előrébb helyezkedik el a listában, annál nagyobb koncentrációban tartalmazza az adott termék ez a csodás összetevőt.
Ceramidok összetevők

Milyen más összetevőkkel működik jól a ceramid?

A ceramidok akkor a leghatékonyabbak, ha más bőrfeltöltő összetevőkkel, például zsírsavakkal, glicerinnel és koleszterinnel kombinálják. Az ilyen lipidkeverékek ideálisak a bőr tónusának és textúrájának javítására és az érzékenység jeleinek enyhítésére. Győződj meg arról, hogy a ceramidokkal dúsított termék antioxidánsokat és bőrhelyreállító összetevőket, mint például retinol, niacinamideket, linolsavakat, leptideket is tartalmazzanak. Természetes AHA-t és a BHA-t tartalmazó termékkel érdemes lehet együtt alkalmazni. A könnyű hámlasztók javítják a ceramiddokkal dúsított termékek hatékonyságát, mivel nem lesz olyan elhalt bőrréteg, amely megakadályozza a létfontosságú összetevők bejutását a mélyebb rétegekbe.

Milyen bőrtípusra alkalmazhatok a ceramidokat tartalmazó termékeket?

A ceramidok a (bőrt feltöltő) vagyis a bőrrel azonos összetevők kategóriájába tartoznak. Mivel természetesen a bőr részét képzik a ceramidok ideálisak minden bőrtípus ápolására, még a legérzékenyebb, pattanásokra hajlamos vagy zsíros bőrre is. 

Ceramidokat tartalmazó termékeink

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb akciókról, hasznos és izgalmas tartalmakról és K-Beauty tippekről!