Csiganyálka és minden amit tudni érdemes róla!

A csiganyálka, más néven csiga szekréciós szűrlet népszerű összetevővé vált a koreai bőrápolás világában, mert rendkívül sokoldalúan felhasználható számos bőrprobléma és bőrtípus kezelésére. Összeszedtük nektek, hogy miért is ilyen fantasztikus összetevő a csiganyálka.

Hialuronsav, propolisz, méz, AHA és BHA savak, aloe vera, zöld tea, teafaolaj, fűzfakéreg és csiganyálka, csak hogy néhány különleges összetevőt megemlítsünk. Ezek azok a komponensek amelyek leginkább meghatározzák a koreai bőrápolást, de ezek közül mégis a csiganyálka a legnépszerűbb alkotóelem. Ennek fő oka, hogy valódi csodaszerként működik. A bőrrel érintkezve azonnal segít a pattanások eltüntetésében, a pigmentáció halványításában, valamint a ráncok és finom vonalak kisimításában. Erős bőrhelyreállító és revitalizáló hatást gyakorol a bőrre.

Mi is az a csiganyálka?

Fontos tudni, hogy a csiganyálka kinyeréséhez nem bántalmaznak ártatlan csigákat. Noha a múltban a csigaféléket ecettel és sóval stimulálták, hogy kinyerjék a nyálkát belőlük, manapság a nyálka kinyerésének a módszere sokkal humánusabb és hatékonyabb. A csigák ellenőrzött helyen, optimális és természetes környezetben élnek, megfelelő pihenést biztosítva nekik, mert így a lehető legtöbb szekréciós szűrletet képesek termelni. A nyálka gyűjtésének pontos folyamata a K-Beauty gyártók között eltérőek lehetnek, de a COSRX feltárta, hogyan gyűjtenek termékeikhez csiganyálkát

A csigák éjszakai lények, tehát a COSRX a csigákat egy vékony háló fölé helyezi egy sötét és csendes helységben. A csigákat körülbelül fél órára magukra hagyják, hogy a hálókon csúszkálhassanak és a nyálkájukat hátrahagyják. Ezután a nyálkát összegyűjtik és feldolgozzák annak stabilizálása és kozmetikai használatra való alkalmassá tétele érdekében. Ez a folyamat nem okoz stresszt a csigáknak, mivel az optimális termelés csak akkor következik be, ha a csigák is jól érzik magukat.

Mi is az a csiganyálka

Csiganyálka története

Több történet is kering, hogy a múltban kik találták meg a csigák által termelt nyálka jótékony hatását, vagy hogy pontosan hogy is történt a felfedezés, de abban biztosak vagyunk, hogy az ókori Görögországban a csigákat gyógyító tulajdonságaik miatt lokális kezelésként használták és a bőrápolásban elsőként a 18. században kezdték el használni a franciák. Az a történet járja, hogy a csiga iszap kozmetikai előnyeit Chilében fedezték fel az 1980-as években. Egy chilei család létrehozott egy csigafarmot azzal a szándékkal, hogy gasztronómiai célokra exportáljon csigákat Európába. 

A család viszont hamar rájött, hogy a csigák kezelésekor a gazda kezén a bőr rendkívül lágy és selymes lett. Az éles csigaketrecek által okozott sérülések és vágások pedig gyorsan meggyógyultak anélkül, hogy elfertőződtek volna vagy hegeket hagytak volna maguk után. 

Legfontosabb összetevői

A nyálka összetevői kiválóan helyreállítják a károsodott bőr szerkezetét, halványítják a bőr elszíneződését, valamint serkentik a kollagéntermelést, ami elsőként felel a bőr feszességéért és simaságáért. A csiganyálka kiválóan alkalmas a bőr hidratálására, mivel hialuronsavat tartalmaz, amely a vizet a bőr külső rétegeibe vonzza. 

Emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, nagyon jót tesz a problémás bőrnek, gyógyítja a pattanások nyomán kialakult hegeket és képes megakadályozni az újabb pattanások megjelenését is. A nyálka másik fontos összetevője a természetes allantoin ami a legtöbb kozmetikai termékben megtalálható, de legtöbbször szintetikus formában.

Az allantoin intenzív bőrkondicionáló és bőrvédő összetevő. Elsősorban bőrszerkezet javító, hámképző, sebkezelő, pattanás gyógyító, bőrnyugtató hatása miatt ennyire közkedvelt. Mintha ennyi pozitív tulajdonság nem lenne elég, de a csiganyálka erős antimikrobiális tulajdonsággal is rendelkezik, ami hatékonyan eltávolítja a pattanásokat okozó baktériumokat. 

Vannak káros mellékhatásai?

A csiganyálkának nincsenek dokumentált káros mellékhatásai a bőrre. A termékek sokszor más összetevőket is tartalmaznak a csiganyálkán kívül, így mielőtt arcunkon alkalmaznánk bármelyik készítményt, előtte minden esetben kenjünk egy kis mennyiséget az alkarunkra, hogy meggyőződjünk nem okoz-e allergiás reakciót. Honnan tudhatom, hogy egy termék tartalmaz-e csiganyálkát? Általában a Snail Mucin szót vagy Snail Secretion Filtrate fogod látni az összetevők listáján.

Csiganyálka kivonatos termékek

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb akciókról, hasznos és izgalmas tartalmakról és K-Beauty tippekről!