Kisokos: vízmentes kozmetikumok

Nagy a valószínűsége annak, hogy a fürdőszobánkban fellelhető termékek nagy részének alkotóeleme a víz. A Föld vízellátásának megőrzése érdekében a szépségiparban már vannak olyan területek, ahol arra törekednek, hogy víz felhasználása nélkül állítsanak elő hatékony készítményeket. Olvasd tovább a cikket, hogy többet megtudhass a koreai szépségápolás hagyományairól és a vízmentes kozmetikumok előállításáról.

A Föld világnapja (04.22) alkalmából, amelyet nem olyan régen ünnepeltünk, fontos kiemelni azokat a módszereket, amelyek révén tudatosabb bőrápolási felhasználók lehetünk.  A blogunkban többek között olvashattatok már a termékeket alkotó összetevőkről és az arcápolási rutinokról, viszont most górcső alá vesszük a tudatos bőrápolást, azon belül is azokat a termékeket, melynek összetevői közül hiányzik az egyik természetes elem, a víz. 

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (röviden: ENSZ) jóslata szerint, 10 év alatt körülbelül 700 millió ember kényszerül elhagyni lakóhelyét a világ minden tájáról a nem megfelelő vízellátás miatt. Emellett az éghajlatváltozás katasztrofális következményeinek enyhítésének céljából az a módszer, amellyel megmenthetjük a Föld vízkészletét nagyon egyszerű. Méghozzá az, hogy csökkentjük azoknak a termékeknek a használatát, amelyeknél az összetevőlistában megtalálható az a víz. Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak azokat a készítmények amelyek által tudatosabbakká válhatunk a bőrápolás során.

Vízmentes kozmetikumok

A vízmentes kozmetikumok története

A vízmentes kozmetikumok készítésének ötlete Koreában született meg és nem feltétlenül azért, mert a termékeket előállító vegyészek a Föld vízellátásának jövőjére gondoltak. Úgy vélték, hogy a víz eltávolítása az összetevők közül, növeli a többi összetevő hatékonyságát. Így a termékeket használók ígéretesebb eredményt tudnak elérni. 

Egy amerikai dermatológus magyarázata pedig a következő: „A vízmentes termékekben nem található víz, ezek olajokon és polimereken alapulnak. A vízmentes kozmetikumok előnye, hogy víz nélkül a mikroorganizmusok nem képesek növekedni és szennyezni a terméket. Ezért a vízmentes készítmények előállításnál kevesebb tartósítószerre van szükség. ”

Vízmentes kozmetikumokra vonatkozó ajánlásaink

COSRX Galactomyces 95 Bőrtónus Helyreállító Szérum: A szérum 95%-ban galactomyces kivonatot tartalmaz. Ez az összetevő lehetővé teszi az antioxidánsok hatékony leadását közvetlenül a bőrbe, védve azt a környezet káros hatásaitól, az idő előtti öregedéstől és a káros UV-sugaraktól. Rendszeres használatával a bőr rugalmassá és hidratálttá válik. Erősíti a bőr természetes megújulási folyamatát. Gyorsan szárad, nem kelt olajos, zsíros érzetet. Tonizálja, táplálja, hidratálja a bőrt és csökkenti az öregedés látható jeleit.

Klairs Gentle Black Deep Arctsiztító Olaj: Ez a gyengéd arctisztító, természetes növényi olajokból készült, amelyek nem csak hatékonyan megtisztítják a bőrt, de intenzíven hidratálják is. A könnyen lemosható textúra lehetővé teszi a szennyeződések és a smink gyengéd, mégis hatékony eltávolítását a bőrről, anélkül hogy bármilyen irritációt okozna.

COSRX Tápláló Éjszakai Propoliszos Maszk: Intenzíven hidratáló, természetes összetevőkben gazdag éjszakai maszk propolisz kivonattal. Erős hidratáló, tápláló és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Nem csak hidratálja a bőrt, de segít a pattanások leküzdésében is. Enyhíti a bőrpírt és csökkenti a pigmentációt, hatékonyan küzd a pattanásokkal és a bőrproblémákkal. A maszk selymes állagú, könnyű gél, amely könnyedén felszívódik és nem okoz kellemetlen, zsíros érzetet arcbőrön.

COSRX Galactomyces 95 Bőrtónus Helyreállító Szérum
Klairs Gente Black Arctisztító Olaj Blog kép
Klairs Gentle Black Deep Arctsiztító Olaj
COSRX Tápláló Éjszakai Propoliszos Maszk

A vízbázísú termékek használatát minden környezeti és bőrápolási előnye ellenére nehéz elkerülni. Az igazság az, hogy nyomós okkal van víz a legtöbb termékben. Bizonyos összetevők esetében a víz nélkülözhetetlen a hatékonyság fokozásának érdekében, mert vannak olyan hidrofil összetevők (vízzel elegyedő), mint a teafa kivonatok, gyümölcssavak valamint a különféle növényi alapú kivonatok, amelyeknél a víz, mint összetevő elkerülhetetlen. Ha ezekben a készítményekben víz van, akkor az összetevői a bőrön sokkal hatékonyabban érvényesülnek.

Mi tehát azt tanácsoljuk nektek, hogy törekedjetek az egyensúlyra és amennyire csak tudtok, vásároljatok tudatosan kozmetikumokat!

Megosztás itt: facebook
Facebook