Koreai arcmaszkok

Az arcmaszkok jelentik a kaput a koreai szépségápolás és bőrápolás világába. Kedvező áruk és hihetetlen hatásuk miatt rendkívül közkedveltek az arcápolásban. A koreai arcmaszkok kevesebb, mint fél óra alatt intenzív hidratálást, rugalmasságot és ragyogást biztosítanak a bőrnek. Megoldást nyújtanak a száraz és zsíros bőr faggyútermelésének helyreállításához, a dehidratáltság megszüntetéséhez, a hámlasztáshoz vagy éppen a tisztításhoz és tápláláshoz. 

A legtöbb fátyolmaszkot tápláló hatóanyagokat tartalmazó esszenciákba áztatják, kezdve az ázsiai gázló kivonattal a pattanások elleni küzdelemhez vagy a hialuronsavval az intenzív hidratáláshoz. Ezeknek a maszkoknak a legnagyobb előnye, hogy kényelmesen ráfeszülnek az arcbőrre és nem engedik elpárologni a nedvességet és a hatóanyagokat a bőr felületéről. Így azonnal védőréteget képeznek és bezárják a bőrbe az aktív összetevőket.

Koreai maszkok

Milyen anyagból készülnek a koreai arcmaszkok?

A koreai arcmaszkok leggyakrabban pamutszálakból vagy mesterséges cellulózrostokból, például tencelből vagy mikroszálból készülnek. Vannak más speciális anyagok is, például hidrogéleknek nevezett zselésszerű anyagok. A zselés, lágy textúra tökéletesen illeszkedik az arcbőrhöz, mégsem kelt ragadós érzetet. Maguk a hidrogélmaszkok abban térnek el a hagyományos fátyolmaszkoktól, hogy a bőrrel érintkezve megolvadnak és gyorsabban kifejtik hatásukat.

A pamut és a hidrogélmaszkok mellett vannak még olyan maszkok is, mint például a buborékos maszkok, amelyek levegővel érintkezve habot képeznek, így képesek mélyen behatolni a pórusokba és eltávolítani a makacs szennyeződéseket. Valamint lemosható agyagmaszkok is, amelyek elősegítik a bőr tisztítását és mély táplálását.

Hetente hányszor használjunk?

Mi személy szerint imádjuk a különböző anyagú és összetételű koreai arcmaszkokat kipróbálni. Gyakran használjuk őket munka közben vagy pihenéskor. De íme néhány tipp, hogy Te hogyan ütemezd be az arcmaszkok használatát.

Vedd figyelembe az időjárást: Először is, az időjárási viszonyoktól megváltozhat bőrünk állapota, ezért lehet, hogy épp növelnünk vagy csökkentenünk kell az arcmaszkok használatának gyakoriságát.

Nézd meg a terméket: Másodszor, lehet, hogy nem az arcmaszk használatának a gyakorisága jelenti a megoldást, hanem hogy a lehető legmegfelelőbb maszkot használjuk bőrtípusunkhoz. Ne féljünk több márkát és összetevőkben is eltérő maszkokat is kipróbálni, hiszen csak így győződhetünk meg arról teljes mértékben, hogy melyik fogja a számunkra legnagyszerűbb hatást gyakorolni a bőrünkre.

Figyeld a bőröd: Harmadszor pedig, ami a legfontosabb, hogy minden arcbőr más és más! Tehát mindig figyeljünk a bőrünk állapotára és annak érzetére. A bőrünk mindig jelez nekünk, hogy éppen mire van szüksége. Mély hidratálásra vagy azonnali hűsítésre és táplálásra.

Koreai maszkok ajánlott heti használata
Koreai arcmaszkok ajánlott heti használata

A funkcionális koreai maszkok olyan maszkok, amelyek hatékonyan megcéloznak egy adott bőrproblémát – például pattanásos, pigmentált, irritált vagy száraz bőr. A bőrprobléma kezelésében a koreai arcmaszkok, akkor működhetnek a leghatékonyabban, ha funkcionális és hidratáló tulajdonságukat figyelembe véve megfelelő arányban használjuk őket.

Hogyan illesszük be a koreai maszkokat a rutinunkba?

Nincs meghatározott aranyszabály, mert minden bőrtípus eltérő. Lehet, hogy ami az egyik bőrtípusnál működik, az a Te bőrödnél egyáltalán nem fog. Általánosságban azonban az ajánlott rutin az, hogy az arc alapos megtisztítása után tonizáljunk, majd használjunk szérumot/esszenciát és csak ezt követően használjunk arcmaszkot. A koreai arcmaszk után jöhet a hidratálás és persze a kihagyhatatlan fényvédelem!

Hogy még többet megtudj a koreai arcáposi rutin lépéseiről olvasd el erről szóló útmutatónkat: 5 LÉPÉSES KOREAI ARCÁPOLÁSI RUTIN

Mennyi ideig hagyhatom fent arcomon?

A kezdő koreai arcmaszk használók által elkövetett gyakori hiba az, hogy a maszkot túl sokáig hagyják fent az arcukon. Ne feled: soha ne hagyd fent a fátyolmaszkot egész éjjel az arcodon! A felrakást követően 15-25 perc elteltével távolítsd el bőrödről. Ha a fályolmaszkot olyan sokáig fent hagyod, hogy az már teljesen kiszárad, akkor ellenkező hatást éred el vele, mivel a maszk elkezdi felszívni a bőr nedvességét, ami erős bőrszárazsághoz vezethet.

Mit csinálj, ha a tasakban maradt egy kevés esszencia? A lényeg, hogy ne dobd ki! Használd a tested többi részére, például nyakadra, dekoltázsodra, kezeidre és lábaidra. Fontos, hogy a fátyolmaszkokat felhasználásuk után már ne használd újra.

Mikor használjam a koreai maszkokat?

A koreai maszkokat leginkább lefekvés előtt vagy reggel használd, amikor a bőrnek extra táplálásra és hidratálásra van szüksége. Javasoljuk, hogy esténként krémesebb és lényegében gazdagabb fátyolmaszkot használj, így az összes esszenciának elég idő jut a felszívódásra.

Gyors útmutató a koreai arcmaszkok használatához

  1. A maszk felbontása előtt rázd össze a csomagolást, finoman nyomkod át, hogy a lehető legtöbb esszencia felszívódjon a fátyolmaszk anyagába.

  2. Távolítsa el a maszkot a csomagolásból.

  3. Gyengéden helyezd az arcodra, igazítva a lyukakat a szemedhez, az orrodhoz és a szájadhoz. Ha esszencia maradt a tasakban, akkor kend a nyakadra, dekoltázsodra, kezedre vagy a lábadra.

  4. Dőlj hátra és relaxálj 15-25 percig.

  5. Finoman távolítsd el a maszkot, és dobd ki a szemetesbe.

  6. A maradék esszenciát gyengéden tapogasd be a bőrödbe a maximális felszívódás érdekében.

  7. Utána hidratálj, hogy az összes tápanyagot bezárd a bőrödbe.

Kedvenc koreai arcmaszkok

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb akciókról, hasznos és izgalmas tartalmakról és K-Beauty tippekről!