Leggyakoribb arctisztítási hibák, amiket sokan elkövetnek

A gondosan végrehajtott, rendszeres arctisztítás az egyik legfontosabb lépés, legyen szó a 10 vagy 5 lépéses arcápolási rutinról. Az arcbőröd tisztán tartása kell, hogy képezze a bőröd ápolásának alapjait. A bőrtípusodnak megfelelő olajos és vízbázisú arctisztítók együttes és rendszeres használatával a bőröd egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lesz.

Azonban hiába választod ki a megfelelő arctisztítót, ha nem tartasz be bizonyos szabályokat vagy nem megfelelő módon használod a választott terméket. Ezektől az apró, ám fontos tényezőktől is függhet az általad alkalmazott rutin hatásossága. A következő cikkben felsoroljuk azokat a leggyakoribb hibákat, amelyek pattanások kialakulásához vezethetnek.

Arctisztítási hibák

Nem mosol kezet az arctisztítás megkezdése előtt

A kezünk akármilyen hihetetlen, tele van apró mikroorganizmusokkal, baktériumokkal. Kvázi olyan, mint egy szivacs, mert mindenről, amihez hozzáérsz, felszedi a rajtuk tanyázó baktériumokat. Ezért nagyon fontos, hogy az arctisztítás előtt moss alaposan kezet. Mindemellett fontos kihangsúlyozni azt, hogy a szárításhoz használt törölköző is minden alkalommal legyen tiszta, ugyanis, ha sokszor használsz egy törölközőt akkor bizony rajtunk is megbújnak a sok kellemetlenséget okozó mikroorganizmusok.

Nem megfelelő hőmérsékletű vízzel mosod meg az arcod

Meleg vagy hideg, esetleg langyos víz? A válaszunk egyértelmű: langyos! A túl hideg víz nem elegendő ahhoz, hogy a szennyeződéseket és a nap végére túltermelődött faggyút hatékonyan eltávolítsa, ami egy idő után pattanások kialakulását eredményezi. A túl meleg vízzel pedig az a probléma, hogy eltávolítja bőrünk esszenciális olajmennyiségét, melynek következtében bőrirritáció, rosszabb esetben bőrszárazság alakul ki.

Nem használsz olajos tisztítót

Az olajos arctisztítók általában rossz visszhangot kapnak. Jogosan feltételezhetjük azt, hogy az olaj használatakor még jobban eltömődnek a pórusaink és pattanások alakulnak ki, de ez nem igaz. Az arctisztító habok segítenek megszabadulni a nap végén keletkezett szennyeződésektől és az izzadságtól, de mi van az olaj alapú szennyeződésekkel (pl. smink vagy fényvédő)? A leghatékonyabban úgy tudod ezeket eltűntetni, ha olajos arctisztítót használsz, mert ez bontja leginkább az olaj alapú szennyeződéseket. Valamint nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az olajok az arctisztító hatásuk mellett javítják a bőr hidratáltságát és segítenek a bőr természetes védőgátjának helyreállításában.

Nem zárjuk be a nedvességet

Miután végeztél az arcápolási rutinoddal, fontos, hogy a használt termékek által a bőrödbe juttatott nedvességet megtartsuk, bezárjuk. Ezért fontos, hogy ne várd meg még a bőröd magától megszárad, hiszen akkor kárba megy az egész munkád. Amikor még nedves a bőröd, akkor a megfelelő hidratáló készítmények felvitelével maximalizálhatjuk az alkalmazott hatóanyagok eredményességét. Remek lezárás lehet a Pyunkang Yul Mist tonikja, amely gyorsan felszívódó és intenzíven hidratálja a bőrt. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságairól ismert 91% japán aranyfonál gyökér kivonatot tartalmat, amely hosszan tartó vitalitást kölcsönöz a bőrnek.

Túl hosszú ideig és túl sokszor tisztítod az arcod

A kevesebb néha több. Sokszor hihetjük azt, hogy amit sok ideig csinálunk az biztosan jó lehet. Az arctisztítás esetében azonban nagyon fontos az időfaktor. Ugyanis, ha túl sok ideig tisztítjuk az arcukat akkor a folyamat végén a bőrünk kellemetlenül feszülhet vagy szárazzá válhat. Azt tanácsoljuk, hogy elegendő a napi kettő arctisztítás, és lehetőleg 20-30 másodpercnél ne tartson tovább.

Nedves bőrön használod az olajos tisztítót

A víz bázisú arctisztítókkal ellentétben az olajos arctisztítókat kivétel nélkül csak száraz bőrön lehet alkalmazni, a megfelelő hatékonyság elérésének érdekében. Ezt követően, ha szeretnéd, hogy az olajban található ásványi anyagok bejussanak a bőrödbe akkor az ujjaidat megnedvesítve bele tudod masszírozni körkörös mozdulatokkal. Ezután pedig fontos, hogy bő, langyos vízzel öblítsd le.

Dupla arctisztítás
Az arcápolási rutinunk során alkalmazott termékek megfelelő kiválasztásához fontos, hogy ismerjük bőrtípusunkat. Ha még bizonytalan vagy, hogy melyik bőrtípus kategóriába tartozol pontosan, akkor töltsd ki bőrtípus tesztünket.
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb akciókról, hasznos és izgalmas tartalmakról és K-Beauty tippekről!